GELECEĞİN ŞİŞECAMI

Şişecam, birleşmeden sonraki yeni yapıda, operasyonel mükemmellik için dijital dönüşüm yolculuğunda hız kazanıyor. Dijitalleşmeyi, üretim hattının dijital yetkinliklerle donatılmasının ötesinde değer zincirinin tamamının dijitalleşmesi olarak ele alıyor, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürüyor.

Sürdürülebilirlik

Şişecam gelecek nesiller için doğal kaynakları ve kurumsal mirası KORUmaya, paydaşlarını çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesi ile GÜÇLENDİRmeye, iklim değişikliğiyle mücadelesini GELİŞTİRmeye devam etmektedir.

Araştırma-Geliştirme ve Tasarım

Ar-Ge ve Tasarım faaliyetleri 2020 yılında, Şişecam stratejileri, sektördeki küresel eğilimler, pandemi sebebiyle dünyada yaşanan sosyo-ekonomik değişimler gözetilerek şekillendirilmiş olup, ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile güçlendirilerek yürütülmüştür.

Bilgi Teknolojileri

“Veri ile Rekabet” vizyonu ile verinin değere dönüştürülerek teknolojik değişime liderlik edilmesi, operasyonel teknolojilerin yönetişimi, iş sürekliliğinin sağlanarak, mimarisi oluşturulan esnek ve çevik altyapının yaygınlaştırılması, siber güvenlik, risk ve uyumluluğun sağlanması, BT X.0 yapısal dönüşümünün sürdürülmesi stratejilerin ana çalışma faaliyetleri olmuştur.

İnsan Kaynakları

İnsan kaynağındaki çeşitliliğin sürdürülebilir kurumsal başarı için desteklenmesi gerektiğine inanan Şişecam, 22 bine yakın çalışanıyla faaliyet göstermektedir.

Endüstri İlişkileri

Şişecam, günümüz çalışma koşullarına uygun rekabet ve verimlilik odaklı endüstri ilişkilerinin sağlanmasını hedefleyerek çalışmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği

2020 yılında yaşadığımız pandemi döneminde hem sağlık hem güvenlik konuları ön planda tutularak iş sağlığı ve güvenliği aksiyonları başarı ile hayata geçirilmiştir.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Şişecam, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve bu mirası en iyi şekilde korumak ve yaşatmak amacıyla bir araya getirdiği “Cam Eserleri Koleksiyonu”nu dijitale taşımıştır.

Risk Yönetimi ve İç Denetim Faaliyetleri

2020 yılında risk yönetimi ve iç denetim fonksiyonlarının etkinliğini artırmak adına bu iki fonksiyon, Risk Yönetimi ve İç Denetim Başkanlığı çatısı altında birleştirilmiştir.